Україна

В Києві скоротилась кількість безробітних

Станом на 1 травня 2021 року на обліку у столичній службі зайнятості перебувало 17,7 тисячі осіб – майже на тисячу менше, ніж на відповідну дату торік. 15,6 тисячі отримували допомогу по безробіттю. Загалом, за чотири місяці 2021 року, послугами столичної служби зайнятості скористались 43 тисячі громадян. Про це 1News повідомила прес-служба Київського міського центру зайнятості.

Зазначається, що з початку 2021 року 4,5 тисячі безробітних було забезпечено роботою – на третину більше, ніж за аналогічний період торік. Якщо підходяща робота відсутня, безробітним пропонують пройти професійне навчання або започаткувати власний бізнес.

«Ситуація на ринку праці м. Києва у 2021 році дещо покращилася. Збільшилася кількість працевлаштованих, зменшилося безробіття. Цьому сприяла активна робота міської служби зайнятості з роботодавцями», – наголосив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

На початку травня у базі КМЦЗ налічувалось 10,5 тисяч актуальних вакансій, інформацію про які подали понад 5,1 тисячі роботодавців. Середній розмір заробітної плати у вакансіях становить 9,7 тисячі грн. При цьому, на одну вакансію у м. Києві претендують 2 особи. Водночас, судячи з професійного складу вакансій, найбільш затребуваними у роботодавців м. Києва є працівники сфери адміністративного та допоміжного обслуговування (17 % від загальної кількості вакансій), державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування (14%), транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (12%), освіти (11%), оптової та роздрібної торгівлі і послуг з ремонту автотранспортних засобів та мотоциклів (9,4 %), переробної промисловості (9,4%).

З початку року на обліку в Київському міському центрі зайнятості перебували 6,7 тисячі осіб з числа соціально незахищених категорій населення. З них 420 осіб були працевлаштовані за направленнями служби зайнятості.

За січень – квітень 2021 року мешканцям столиці було надано майже 25 тисяч профорієнтаційних послуг. Профорієнтація допомагає безробітним бути професійно вмотивованими та прискорити пошук роботи.

«У період карантину для зручності більшість послуг служба зайнятості надає своїм клієнтам дистанційно, які проводяться за графіком в усіх філіях КМЦЗ. Кар’єрні радники разом з безробітними складають індивідуальний план працевлаштування. На вебінарах громадян навчають правильно писати резюме та готуватися до співбесіди з роботодавцем, презентувати свої особистісні та професійні якості, знайомлять з джерелами пошуку вакансій. А участь у мініярмарках вакансій та презентаціях роботодавців дає змогу ближче ознайомитися з умовами праці та вимогами, які керівники підприємств ставлять до претендентів», – говориться у повідомленні..

«Наше головне завдання – забезпечити роботою безробітних та допомогти роботодавцям знайти кваліфікованих працівників», – підсумував Віктор Білич.

Довідково: місто Київ з показником зайнятості населення 61,7% займає перше місце серед регіонів держави (середньоукраїнський – 56,2%). Столиця має також найнижчий (після Харківської області) рівень безробіття населення у віці 15-70 років, визначений за методологією МОП – 6,8% (по Україні – 9,5%).

Back to top button