Україна

В Києві ще два ресторани закрили через порушення карантину

У столиці за порушення карантинних обмежень закрили ресторани «Редкая птица» на вул. Басейній, 1/2 та «Holy Burger» вулиці Шота Руставелі, 16. Про це 1News повідомила прес-служба КМДА.

фото ресторану “Редкая птица”

Загалом групи контролю, що працюють у складі працівників Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві, співробітників Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації та ГУ Національної поліції у місті Києві перевірили 20 нічних закладів на дотримання карантинних вимог.

Зауважимо, на підставі виявлених порушень на керівників закладів складено 24 протоколи за ст. 44-3 КУпАП. Санкція статті передбачає штраф для громадян від 17 до 34 тисяч гривень, а на заклад чекає штраф від 34 до 170 тисяч.

Нагадаємо, що порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зазначимо, що власниками закладів «Редкая птица» та «Holy Burger» є Дмитро Заходякін та Аліна Косічкіна. Вони також є власниками мережі закладів «Хлебний», що закривали минулого тижня та на початку місяця через порушення карантину.

Також повідомлялось, що заклади «Редкая птица» та «Хлебний» примусово зачиняли в листопаді минулого року.

Back to top button