Україна

В Києві після ремонту відкрили Центральний автовокзал

В Києві відкрили відремонтований центральний автовокзал на Деміївській площі. Фото з відкриття опублікував заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко на своїй сторінці у Facebook, повідомляє 1News.

Він зазначив, що нова історія Центрального автовокзалу почалася у березні минулого року. Тоді Фонд держмайна провів аукціон із продажу комунального підприємства «Київпассервіс» приватним інвесторам за 231 млн грн.

«Київпассервісу» належали Центральний автовокзал столиці та ще 23 автостанції у Києві та області.

Нові власники вклали у реконструкцію 100 млн грн.

«Тут тепер зручні зали очікування, кімната матері та дитини, каси з квитками на рейси офіційних та перевірених перевізників, фудкорти, готель на 34 номери, територія повністю пристосована для маломобільних груп населення», – пише Тимошенко.

Він додав, що була змінена філософія співпраці автостанції із перевізниками. «Раніше перевізники були змушені платити автостанціям до 30% від вартості квитка, але при цьому автостанції стояли (вибачте на слові, але кажу, як є) задрипаними. Це в тому числі одна із причин, чому утворився ринок «сірих» напівлегальних перевізників «під мостами»», – зазначив Тимошенко.

За його словами, на оновленому Центральному автовокзалі Києва працюватиме модель співпраці з перевізниками за європейським зразком – плата за заїзд. Це 15% вартості квитка. «Автобус заїхав на автостанцію – сплатив за користування комфортною інфраструктурою. Зручно перевізникам, водіям та пасажирам. І це в тому числі повага до людини», – пише він.

Тимошенко додав, що головний автовокзал столиці – наразі флагманський проект змін на ринку автостанцій.

Back to top button