Україна

В Києві оновили Арсенальну площу: дивіться, як вона виглядає

На Печерську в Києві відкрито оновлену Арсенальну площу, повідомляє 1News.

Як пише екс-депутат Київради, а нині голова громадського руху «Кияни разом» Ярослав Діденко, в результаті реконструкції була оновлена Микильська брама та будинок колишньої Військової комендатури Нової Печерської фортеці, яка є символом Києва та Печерська та елементи якої зображені на гербі Печерського району за версією Українського геральдичного товариства.

Попереду оновлення другої половини Арсенальної площі з спорудженням фонтану за будівлею станції метрополітену «Арсенал».

«Колись площа мала назву Микільська площа — тут починалася Микільська вулиця (теперішня Івана Мазепи). В середині XIX століття на площі було споруджено Микільські ворота — основний в’їзд до Нової Печерської фортеці. З березня 1919 року мала назву площа Революції, з 1964 року — площа Героїв Арсеналу. Сучасна назва — з 1993 року. Багато років пам‘ятка архітектури стоїть за парканом, а за будівлею метрополітену пустир. Проект реалізовуватиметься вже в цьому році», – додав Діденко.

Він додав, що жодної гривні з київського бюджету не витрачатиметься.

В той же час на сторінці Kyiv Arsenal у Facebook опублікували відео оновленої Арсенальної площі.

Під час ремонтних робіт на площі замінили бруківку, висадили нові дерева, встановили лавки і зовнішнє енергозберігаюче освітлення. Простір зробили доступним для маломобільних людей.

«З повітря добре видно конфігурацію брами, яка колись була в’їздом на територію фортеці зі сторони Липок. Був ще місток над проваллям, але наразі з обох боків під’їзди до брами закриті радянськими забудовами, тож киянам протягом тривалого часу було складно оцінити велич цього архітектурного витвору, до того ж він з усіх боків був затулений парканом», – зазначається на сторінці Kyiv Arsenal.

На реалізацію першої черги проєкту витратили 22 мільйони гривень інвестицій, повідомив БЖ Олексій Баранов, засновник компанії «А Девелопмент», яка займалася реконструкцією площі. Концепцію проєкту розробила команда AVG Group.

Back to top button