Україна

В Києві можуть зупинити транспорт вже 2 квітня

В Києві можуть посилити карантин і зупинити громадський транспорт. Про це на брифінгу заявив міський голова Києва Віталій Кличко, повідомляє 1News.

«Якщо ситуація не покращиться, то міська влада буде змушена запровадити більш сурові карантинні обмеження. Йдеться, в першу чергу, про роботу дитсадків та шкіл», – заявив мер міста.

Кличко зазначив, що влада слідкує за ситуацією у навчальних та виховних закладах. І загалом за динамікою захворювання та госпіталізаціями в місті.

Раніше інформацію про те, що громадський транспорт в Києві можуть зупинити, заявляв голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан. Про це він заявив в ефірі телеканалу “Україна 24”.

За його словами, це може статись вже 2 квітня.

За його словами, на такий крок підуть, якщо Національна академія медичних наук не надасть 500 ліжок для прийому хворих на коронавірус.

«Сьогодні дійсно критична ситуація в місті Києві. Якщо Національна академія медичних наук не надасть 500 ліжок, як це обговорювалось раніше, то доведеться посилювати карантинні заходи на всіх рівнях. Починаючи від переведення на дистанційне навчання початкової школи та дитячих садочків і громадського транспорту», – зазначив Рубан.

За його словами, сьогодні це питання вирішується на рівні уряду.

Рубан додав, що в столиці COVID-лікарні заповнені на 90-95%. При цьому 85% колективів продовжують ходити на роботу і не переведені на дистанційку.

Back to top button