Україна

В Києві хочуть облаштувати кемпінг для відпочинку в будинках на колесах

Влада Києва вивчає можливість облаштування кемпінгу міжнародного зразка. Про це в своєму Телеграм-каналі написав депутат Київради Костянтин Усов, повідомляє 1News.

«Ми маємо виправити те, що України немає на більшості карт Європи для кемперів. Іноземні радари фіксують усього 32 кемпінги в Україні, і жоден з них не відповідає пакету вимог для таких зон відпочинку», – пише він.

За його словами, локація для сучасного кемпінгу має розташовуватися у 10-15 хвилинах їзди громадським транспортом від центру Києва. Сам кемпінг не повинен мати стаціонарних споруд і фундаментів, допускається використання виключно тимчасових конструкцій та матеріалів.

За європейськими туристичними стандартами у сучасному кемпінгу мають бути окремі місця для кемпера, відділені зеленою огорожею, точки підключення до електрики і питної води та наметові місця для туристів без авто.

«Подорожі на автомобілях-будинках сьогодні є одним з найбільших захоплень європейських мандрівників. В 44 країнах континенту є 10,8 млн. місць для ночівлі – на понад 23 тисячах спеціально облаштованих кемпінгах. Для порівняння – у звичайних готелях всього 8,7 млн місць», – додає депутат.

Back to top button