Україна

В Криму серйозні проблеми з водопостачанням – ЦНС


В Криму серйозні проблеми з водопостачанням - ЦНС

В Украине считают, что что подрыв Каховской ГЭС будет иметь огромные последствия для Крыма, ведь остров останется без воды на годы.

У окупованому росіянами Криму виникли серйозні проблеми з водопостачанням через підрив Каховської ГЕС. Про це у суботу, 10 червня, повідомляють у Центрі національного спротиву

За їхніми даними, у загарбників немає чіткого плану із забезпечення півострова прісною водою, а так званому “голові окупаційної адміністрації Криму Сергію Аксьонову” московські куратори наказали  мовчати про критичність ситуації з прісною водою.

У ЦНС відзначили, що загарбники намагаються зменшити кількість інформації про наслідки підриву. 

“Окупаційна адміністрація намагається уникати широкого висвітлення ситуації із руйнуванням дамби Каховської ГЕС та його впливу на постачання води на півострів північнокримським каналом. Ворог намагається не допустити паніки серед місцевого населення, зокрема, не висвітлюючи злочинні дії російської армії”, – йдеться у повідомленні.

У ЦНС вважають, що це вказує на те, що росіяни мають сумніви щодо можливості втримати Крим під своїм контролем.

Раніше глава РНБО заявив, що через підрив росіянами Каховської ГЕС, Крим на довгий час залишиться без прісної води Дніпра. 

Близько 700 тисяч людей в Україні, як на підкронтрольних так і окупованих РФ територіях, не мають належного доступу до питної води через підрив Каховської ГЕС.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button