Україна

В Конституційному суді підтвердили перебування відстороненого голови в ОАЕ: названа вартість відпочинку

6 січня 2021 року тимчасово відсторонений Президентом Голова Конституційного Суду Олександр Тупицький спільно з дружиною та сином вилетіли на відпочинок до Об’єднаних Арабських Еміратів, де пробудуть до 13 січня 2021 року. Вартість пакету послуг, наданого туристичним оператором на трьох осіб, становить 242116,43 грн. Про це говориться у коментарі відділу комунікацій КСУ та правового моніторингу  у відповідь на інформацію, яка з`явилась у ЗМІ.

фото “Цензор.нет”

У коментарі зазначається, що у вартість туру входить авіапереліт в обидва боки, проживання у двокімнатному номері готелю, дворазове харчування, трансфер, страхування та вартість туристичного обслуговування.

Також в КС уточнили, що відповідно до Розпорядження Голови Конституційного Суду України №1/1/2021-к/тр від 5 січня 2021 року, Олександр Тупицький 6 січня та з 11 до 13 січня 2021 року офіційно перебуває у щорічній відпустці.

«Зазначене спростовує неправдиві заяви окремих осіб та ЗМІ стосовно оренди Олександром Тупицьким спільно із сім’єю королівської вілли в Дубаї вартістю 300 тисяч гривень на добу», – додають у КС.

Разом з тим у суді повідомили, що нарахований дохід (винагорода судді) Голови Конституційного Суду України у грудні 2020 року склав 433538,60 грн, що повністю покриває суму витрат на туристичну поїздку.

«За словами Олександра Тупицького, інформація про його відпочинок в Дубаї з українськими та російськими бізнесменами, які причетні до кримінального світу, є відвертою брехнею. У разі оприлюднення персональних відомостей про зазначених осіб вони самостійно можуть скористатися своїм правом на захист честі, гідності й ділової репутації та спростування недостовірної інформації», – додали у суді.

Також в КС зазначили, що Тупицький вказав, що надав вичерпну інформацію з цього приводу і подальше спілкування із вказаного питання припиняє.

Нагадаємо, 10 січня ЗМІ опублікували фото Тупицького на відпочинку в Дубаї і писали, що оренда королівської вілли в готелі «Kempinski Palm Jumeirah» становить понад 300 тисяч грн за добу. Також про те, що Тупицький вилетів в ОАЕ писав екс-нардеп Сергій Лещенко.

Додамо, що 29 грудня 2020 року президент Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення голови Конституційного cуду Олександра Тупицького від посади судді КС строком на два місяці.

30 грудня у КС заявили, що вважають указ Зеленського про відсторонення Тупицького “юридично нікчемним”, і закликали його скасувати.

Back to top button