Україна

У Метінвесті назвали суму допомоги Україні з початку війни


У Метінвесті назвали суму допомоги Україні з початку війни

Компанія налагодила системне постачання на фронт військової техніки й обладнання, а також допомагає державі у подоланні гуманітарної кризи.

За час повномасштабної війни група Метінвест бізнесена Ріната Ахметова спрямувала на підтримку держави та її громадян майже 4 млрд гривень. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії.

Вказано, що половина коштів – 2 млрд гривень – була спрямована на потреби армії в межах мілітарної ініціативи Сталевий фронт.

“З перших днів війни Метінвест освоїв технологію виробництва спецсталі для бронепластин – головних складників бронежилетів. Металургам вдалося значно зменшити вагу та товщину амуніції, зберігши високий клас захисту 4+. Загалом від початку повномасштабної війни Метінвест самостійно та спільно з партнерами виготовив чи закупив за кордоном 150 тисяч бронежилетів. А зараз компанія безплатно забезпечує пластинами всіх, хто потребує надійного захисту”, – йдеться у повідомленні.

У компанії розповіли, що також зі спецсталі виготовляють броньовані щити для убезпечення машин ЗСУ. Загалом планується оснастити бронею 200 машин. Окрім того, було виготовлено 22 мобільні автівки багі.

За даними пресслужби, було налагоджено системне постачання на фронт військової техніки й обладнання. Мова йде про понад 1500 дронів, що “робить Метінвест одним із найбільших серед приватного бізнесу постачальників безпілотників в армію”.

“Також Метінвест передав бійцям майже 2 000 тепловізорів, 875 одиниць комунікаційного обладнання, 441 автівку різного призначення, зокрема й майже 100 “швидких”, – зазначили у компанії.

Крім того, у холдингу розповіли, що власними силами розробили і передали на найгарячіші ділянки фронту 212 спеціальних мобільних укриттів. Такі сучасні “криївки” можуть слугувати й польовим житлом, і захистом від артилерійських обстрілів.

“Системно Метінвест також допомагає Україні у подоланні гуманітарної кризи: від початку повномасштабної війни створений компанією проєкт Рятуємо життя надав допомогу майже 500 тисяч людей у 70 територіальних громадах. Найвразливішим верствам населення доставлено близько 4 200 тонн продуктів, засобів особистої гігієни й речей першої потреби. Для цього проєкт залучив 2,7 млн євро від закордонних донорів, якими стали понад 250 компаній з усього світу”, – вказано у прессрелізі.

У Метінвесті розповіли, що проєкт Рятуємо життя також дбає про фізичне й психологічне відновлення українців, які постраждали від війни.

“З 2022 року у співпраці з Protez Hub проєкт допомагає військовослужбовцям і цивільним з ампутаціями розпочати повноцінне життя. Наразі процедуру протезування й лікування на різних стадіях проходять 60 осіб, з яких 20 вже отримали протези вартістю до 30 тисяч євро”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Метінвест передав партію спорядження бригаді Азов на десятки мільйонів гривень. Мова йде про пристрої військового призначення високої якості, які здатні витримати складні умови експлуатації.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button