Україна

В Кабміні вирішили, чи підвищувати тарифи на електроенергію для населення

Ціна на електроенергію для українців залишиться без змін, тобто 1,68 грн/кВт-год

Кабмін ухвалив постанову щодо тарифу на електроенергію для населення – його залишили незмінним на рівні 1,68 грн/кВт-год.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час засідання Кабміну, – інформує 1NEWS.

“Сьогодні ми приймаємо рішення, що ціна на електроенергію для українців залишиться без змін, тобто 1,68 гривні. Державна компанія “Енергоатом” продовжить поставлять електроенергію для людей за пільговою ціною”, – повідомив прем’єр.

Також, постанова визначає категорії споживачів та цілі споживання електроенергії, для яких діє фіксована ціна. Крім того встановлюються коефіцієнти розрахунку ціни за наявності дво- або тризонного лічильника.

“Про звуження категорій споживачів не йдеться: навпаки, до колективних побутових споживачів із пільговою ціною та можливістю встановлення диференційованого тарифу додаються мешканці гуртожитків”, – додали у Міненерго.

Під час виступу Шмигаль додав, що водночас уряд доволить “Енергоатому” повноцінно працювати на ринку, “що дасть компанії можливість отримувати необхідні кошти для ремонтів, модернізації та безпечного функціонування наших атомних електростанцій”.

Так, постанова скасовує вимогу щодо граничної ціну покриття собівартості електроенергії для НАЕК “Енергоатом” та ПрАТ “Укргідроенерго”.

“Це дасть змогу вказаним підприємствам забезпечити протягом дії ПСО продаж електроенергії Гарантованому покупцю в обсягах, необхідних для покриття потреб побутових споживачів”, – пояснили в уряді.

Джерело: Економічна правда

Back to top button