Україна

В італійському підручнику Україну віднесли до складу Росії

В італійському підручнику з географії «Namaskar.Benvenuti nel mondo della geografia» авторства Альберто Фре (Alberto Frè) для учнів середньої школи уважними читачами було виявлено спотворену інформацію щодо України. Зокрема, в ньому Україна виявилась частиною Росії, повідомляє 1News з посиланням на повідомлення Посольства України в Італії.

Так, в підручнику вказується, що до «російського регіону входять окрім РФ Україна, Білорусь, Молдова та країни Балтії».

В свою чергу культурний центр з промоції української культури в Мілані Wikiraine, за чиїм запитом відреагувало Посольство, зауважує також, що в підручнику «Крим територіально показаний українською територією, а населення Криму пораховано, як населення РФ».

«Прикрі непоодинокі випадки розповсюдження в італійських підручниках спотвореної інформації про Україну, її історію та актуальну соціально-політичну ситуацію не залишаються жодним чином поза увагою Посольства України в Італії. Ми завжди блискавично реагуємо на подібні маніпуляції в інформаційному просторі та щиро дякуємо небайдужим громадянам, які привертають нашу увагу до зазначених випадків», – зазначає Посольство.

Цього разу, в італійському підручнику з географії «Namaskar.Benvenuti nel mondo della geografia» авторства Альберто Фре (Alberto Frè) для учнів середньої школи уважними читачами було виявлено спотворену інформацію щодо України та замовчування фактів російської агресії проти нашої держави.

«У своєму офіційному зверненні до Міністерства освіти Італії, Асоціації італійських видавців та  безпосередньо видавництва вищезгаданого підручника Посольство переконливо закликає виправити зазначену статтю, у свою чергу, пропонуючи, відкритість до співпраці у контексті надання авторам навчальних посібників правдивої інформації щодо подій в Україні», – додає Посольство.

Представники Посольства України в Італії також звернулись до усіх небайдужих співвітчизників повідомляти у разі виявлення фактів фальсифікації української історії та викривленої інформації  щодо політичної ситуації в Україні шляхом надсилання листів на адресу Посольства зазначивши в темі «Фейкова інформація» та прикріпивши необхідні додатки.

«Впевнені, що об’єднавши зусилля, ми не тільки зупинимо масові дезінформаційні атаки та виправимо штучно нав’язані стереотипи щодо нашої держави, а й забезпечимо всебічне надання учням італійських шкіл неупередженої інформації про Україну», – зазначається у повідомленні.

Back to top button