Україна

В ISW розповіли, скільки територій України у 2024 році окупувала Росія


В ISW розповіли, скільки територій України у 2024 році окупувала Росія

Західні аналітики, незважаючи на заяви міноборони РФ, змогли підтвердити окупацію тільки 300 квадратних кілометрів.

Окупаційні війська Росії, відповідно до заяви міністра оборони РФ Сергія Шойгу, за перші три місяці 2024 року захопили близько 400 квадратних кілометрів території України. Однак аналітики Інституту вивчення війни (ISW) можуть підтвердити окупацію тільки близько 300 квадратних кілометрів.

“В ISW спостерігали лише візуальні докази, які дозволяють ISW підтвердити, що російські сили захопили приблизно 305 квадратних кілометрів у період з 1 січня по 1 квітня 2024 року”, – йдеться в повідомленні

Нестача запасів змушує Україну економити боєприпаси та приділяти пріоритет обмеженим ресурсам для критичних ділянок фронту, зазначають аналітики. Водночас зростає ризик російського прориву в інших, менш забезпечених секторах. Проте на фронті панує більша нестабільність, ніж здається, з огляду на відносно повільний темп просування росіян.

“Обмеження матеріальних засобів України також дають російським силам гнучкість у тому, як вони проводять наступальні операції, що може призвести до з’єднання та нелінійних можливостей для російських сил отримати значний оперативний успіх у майбутньому”, – резюмували експерти.

Як ми вже писали раніше, в Маріуполі окупанти затримали двох людей за гасло Слава Україні.

Росіяни готують “законодавчу” заборону українських книг на ТОТ – ЦНС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button