Україна

В ISW розповіли про успіхи ЗСУ під Бахмутом


В ISW розповіли про успіхи ЗСУ під Бахмутом

Геолокаційні кадри показують, що українські війська просунулися за залізничну колію на південь від Андріївки.

Українські військові у суботу, 29 жовтня, просунулися під Бахмутом за залізничну колію. Про цей йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Там заявили, що опубліковані 29 жовтня геолокаційні кадри показують, що українські війська просунулися за залізничну колію на південь від Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута).

У Генштабі України повідомили, що війська продовжували штурмові дії на південь від Бахмута та продовжували наступ на Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямку.

Також аналітики наводять дані відомого російського військового блогера, який заявив, що минулого тижня українські сили встановили контроль над певними позиціями на Запорізькому напрямку (захід Запорізької області).

Також зазначається що пов’язаний з Кремлем російський військовий блогер стверджував, що минулого тижня окупанти намагалися повернути втрачені позиції поблизу Кліщіївки та Андріївки та начебто відкинули українські сили з позицій біля Берхівського водосховища (приблизно 2 км на північний захід від Бахмута).

Інший, пов’язаний з Кремлем російський військовий блогер заявив, що на південь від Бахмута точилися позиційні бої.

Нагадаємо, у суботу ввечері Генштаб ЗСУ  Генштаб ЗСУ повідомив, що Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку.

Раніше повідомлялося, що військові тестують український автономний дрон-розміновувач ST1, який допомагає саперам очищувати від вибухівки території України. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button