Україна

В ISW пояснили, чому у Росії мовчать про удар ЗСУ по Чонгарському мосту


В ISW пояснили, чому у Росії мовчать про удар ЗСУ по Чонгарському мосту

Відсутність реакції російських військових блогерів на український удар по мосту Чонгар є “помітним переломом у репортажах про війну в Україні”.

Після чергового удару ЗСУ по мосту Чонгар, який з’єднує материкову територію України з окупованим Кримом, російські “воєнкори” не продемонстрували жодної реакції, виконуючи вимоги Кремля не висвітлювати “незручні” теми. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що відсутність реакції російських військових блогерів на український удар по мосту Чонгар є “помітним переломом у репортажах про війну в Україні”. Це може свідчити про те, що Кремль наказав “воєнкорам” утриматися від висвітлення певних тем.

Як відомо, ЗСУ 29 липня заявили про успішне завдання удару по мосту Чонгар на трасі М-18 (Джанкою – Мелітополь) між окупованим Кримом і тимчасово підконтрольною військам РФ частиною Херсонської області.

Аналітики ISW не зафіксували жодних дискусій російських блогерів щодо українського удару, а також постів “воєнкорів”, які просували б заяву ватажка окупаційної “адміністрації” Херсонської області Володимира Сальдо про нібито перехоплення 12 українських крилатих ракет Strom Shadow при атаці на міст.

Як повідомляється, єдиним іншим джерелом у РФ, яке прокоментувало удари, був місцевий російський новинний Telegram-канал – він посилив передбачувані заяви російських “туристів” у цьому районі про те, що міст закрито для руху.

Разом з тим, російські “воєнкори” відреагували на удар ЗСУ по мосту Чонгар 22 червня із загальним обуренням і занепокоєнням. При цьому активно обговорювали цю тему російські блогери, які регулярно коментують як успішні, так і нібито невдалі українські удари по російській логістиці.

У ISW зазначають, що міст Чонгар є помітним вузьким місцем на критично важливій окупаційній наземній лінії зв’язку (GLOC), і малоймовірно, що російські блогери добровільно проігнорують успішний або невдалий удар ЗСУ по об’єкту.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button