Україна

В ISW повідомили про успіхи ЗСУ на фронті


В ISW повідомили про успіхи ЗСУ на фронті

Українські та російські сили продовжували проводити обмежені наземні обстріли навколо Бахмута та вздовж лінії Авдіївка-Донецьк.

Сили оборони України здійснили контрнаступ на шести ділянках фронту і на деяких досягли успіхів. про це у неділю, 2 липня, повідомляють аналітики Інституту вивченні війни (ISW) з посиланням на ряд джерел. 

Зокрема, експерти вказують, що міноборони РФ, а також низка інших російських джерел заявили, що ЗСУ вели наступальні операції на Лиманському напрямку, в районі Бахмута, на лінії фронту Авдіївка – Донецьк, на заході Донецької області, на адміністративному кордоні між Запорізькою та Донецькою областями та на заході Запорізької області.

Російські “воєнкори” заявили, що ЗСУ мали успіхи на південний захід від Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута), а також продовжували контрнаступальні операції на південь та південний захід від Орєхова у західній частині Запорізької області.

Колаборант та представник окупаційної “адміністрації” в Запорізькій області Володимир Рогов заявив, що українські сили просунулися до позицій російських траншів у районі Роботине (12 км на південь від Оріхова), і що в цих окопах триває рукопашний бій.

Аналітики також вказали на конфлікт, що наростає між міноборони РФ та воєнкорами. На думку фахівців, цілком ймовірно, що Міністерство оборони Росії прагне цензурувати деяких пов’язаних з Кремлем блогерів через побоювання, що вони можуть викрити російські військові невдачі перед Путіним.

Сили оборони поступово просуваються на Бердянському та Мелітопольському напрямках, водночас на сході росіяни наступають на кількох напрямках. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button