Україна

В ISW оцінили ймовірність катастрофи на ЗАЕС


В ISW оцінили ймовірність катастрофи на ЗАЕС

Реактори ЗАЕС були сконструйовані таким чином, щоб витримувати значні пошкодження, тому можлива детонація вибухівки не має їх пошкодити.

Незважаючи на те, що офіційні особи Росії та України загострили свою риторику навколо ситуації на Запорізькій АЕС, РФ навряд чи здійснить ядерну провокацію на ЗАЕС. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за вівторок, 4 липня.

Аналітики зазначають, що РФ зосереджена більше на звинуваченнях України в безвідповідальних діях навколо ЗАЕС, включаючи створення умов для можливої ​​фальшивої атаки, ніж на реальних діях.

У звіті зазначається, що ймовірність того, що РФ зможе спричинити масштабний радіаційний інцидент мала, оскільки реактори ЗАЕС були сконструйовані таким чином, щоб витримувати значні пошкодження.

Українські військові джерела також підтверджували цю оцінку та зазначили, що навіть якщо ймовірні вибухові пристрої здетонують, це не зашкодить реактору, а радше створить помилкове враження, що українські сили здійснили обстріл ЗАЕС.

Нагадаємо, Генштаб ЗСУ повідомив, що на зовнішній покрівлі третього та четвертого енергоблоків ЗАЕС були розміщені сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої.

Зеленський: Радіація нікого не залишить осторонь

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button