Україна

В Іспанії затримали українця, якого підозрюють у вбивстві двох правоохоронців під час Революції гідності на Майдані

За даними правоохоронців, розслідування відносно чоловіка почалося в квітні 2020 року

Поліція Іспанії затримала у Валенсії чоловіка, нібито розшукуваного в Україні за вбивство двох правоохоронців під час демонстрацій на Майдані Незалежності в 2013 році.

Про це повідомляє 1NEWS. з посиланням на повідомлення Національної поліції.

“Співробітники Національної поліції заарештували у валенсійському місті Пузоль втікача, який розшукується на міжнародному рівні українською владою, за звинуваченням у вбивстві двох правоохоронців під час демонстрації під час заворушень, що відбулися в Києві в 2013 році”, – йдеться в повідомленні поліції.

За даними правоохоронців, розслідування відносно чоловіка почалося в квітні 2020 року.

Поліцейські повідомили, що затриманий під час перебування в Іспанії робив різні заходи, щоб його не виявили – він регулярно їздив на громадському транспорті, часто міняв локації, встигнувши побувати у різних провінціях, зокрема в Барселоні, Мадриді та Валенсії. Останні тижні до арешту чоловік провів у хатині, розташованій у віддаленій сільській місцевості міста Пузоль.

“Події, за які його розшукували, відносяться до 2013 року під час заворушень в центрі Києва. Втікач, озброєний гвинтівкою і приблизно 60 патронами, відкрив вогонь по присутніх правоохоронцях, убивши, як мінімум, двох з них, хоча українська влада не знає точну кількість співробітників, поранених і вбитих в результаті дій цієї людини”, – повідомляють поліцейські.

Back to top button