Україна

В Іспанії затримали українських моряків на панамському судні з наркотиками

На цей час українці знаходяться в пенітенціарній установі "Сальто де Негро" в Лас-Пальмасі та очікують суду

В Іспанії під час операції з протидії наркотрафіку затримали трьох моряків-українців, що працювали на судні під панамським прапором.

Повідомлення про це розмістила Профспілка працівників морського транспорту України (ППМТУ), – інформує 1NEWS.

Як зазначають у повідомленні профспілки, українців затримали ще 27 березня, але родичі звернулися з цього приводу до ППМТУ лише в кінці минулого тижня.

Українці працювали на судні ALBATROS GUARD VSL. Його затримали за 170 миль на південний схід від острова Гран-Канарія (Канарські острови). На борту судна виявили 18 тонн гашишу.

Це підтверджується повідомленням від 29 березня Митної служби Іспанії. Як випливає з нього, затримані троє громадян України були єдиними членами екіпажу, а це судно було під підозрою через можливу участь у контрабанді наркотиків вже 4 місяці. Операція відбулася рано вранці 27 березня.

За версію, яку розповіли родичам затримані моряки, невдовзі перед появою митників до них підійшло інше невідоме судно, з якого на їхній борт скинули мішки з невідомим вантажем. Після цього від власника їхнього судна – ALBATROS GUARD VSL – надійшло розпорядження прийняти вантаж і доставити у порт. Моряки кажуть, що не знали, що знаходиться у мішках.

На цей час українці знаходяться в пенітенціарній установі “Сальто де Негро” в Лас-Пальмасі та очікують суду.

Профспілка пише, що вже сконтактувала з Департаментом консульської служби МЗС та посольством України в Іспанії з проханням посприяти затриманим у частині забезпечення їх прав, надання належного їм захисту і представництва інтересів.

Департамент консульської служби повідомив, що справа перебуває на особливому контролі Посольства України в Королівстві Іспанія, зокрема, посла Сергія Погорельцева, і буде докладено всіх необхідних зусиль для встановлення істини і належного захисту громадян.

Профспілка у своєму повідомленні повторює застереження для моряків, що наймаються на роботу, та нагадує про необхідність ретельно перевіряти роботодавця.

Back to top button