Україна

В інфекційній лікарні Хмельницького залишаються 15 осіб, які отруїлись у школі

В інфекційній лікарні м. Хмельницького станом на ранок 12 вересня залишаються 15 осіб, які раніше отруїлися в харчоблоці навчального закладу. Про це повідомляє прес-служба ДержНС, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“Станом на 7:00 12 вересня залишаються в інфекційній лікарні м. Хмельницького з попереднім діагнозом “ротавірусна інфекція” 15 осіб, з них 14 дітей (стан середнього ступеня тяжкості, загрози життю немає), які були госпіталізовані 9-10 вересня, і 78 осіб перебувають на амбулаторному лікуванні (стан легкого ступеня тяжкості). Проводиться комплекс протиепідемічних заходів”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в одній зі шкіл Хмельницького зареєстрували спалах гострої кишкової інфекції. Серед хворих – учні 1-4 класів, які харчувалися в шкільній їдальні. Станом на 9 вересня 2021 року було відомо про 85 отруєних, але 11 вересня кількість постраждалих збільшилася до 92 осіб.

За фактом масового отруєння розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (“Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням”) КК України. У рамках розслідування призначено низку експертиз.

Навчальний заклад поки перейшов на дистанційну форму навчання.

Back to top button