Україна

В Харкові сталось масове отруєння: 25 людей потрапили до лікарні

25 людей мешканців Харкова потрапили до лікарень з масовим отруєнням. Попередньо вони пов’язують свій стан з вживанням готових страв у закладах громадського харчування м. Харків. Про це повідомляє 1News з посиланням на дані Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України.

Так, станом на 12 годину 17 червня за даними екстрених повідомлень із закладів охорони здоров’я (КНП «Міська клінічна лікарня №31» ХМР та КНП «Міська дитяча клінічна лікарня №19» ХМР) зареєстровано 25 випадків захворювання серед дорослих (19 осіб) і дітей (6 осіб) мешканців м. Харків.

Захворілі госпіталізовані та перебувають на стаціонарному лікуванні. Попередній діагноз – гастроентероколіт, середнього ступеню важкості.

Оперативні дані попереднього епідеміологічного розслідування (первинне опитування хворих при госпіталізації) свідчать, що захворілі пов’язують своє захворювання з вживанням готових страв у закладах громадського харчування м. Харків.

«З метою локалізації та ліквідації спалаху, встановлення причин виникнення, факторів та шляхів передачі інфекції, джерела можливого інфікування організовано та проводиться епідеміологічне розслідування та комплекс протиепідемічних заходів», – говориться у повідомленні.

Back to top button