Україна

В ГУР пояснили мету ударів по російських НПЗ


В ГУР пояснили мету ударів по російських НПЗ

Російські металургійні та нафтопереробні заводи систематично опиняються під атаками безпілотників, майже щодня в мережі повідомляється про вибухи та пожежі.

Удари по російських нафтобазах суттєво впливають на забезпечення паливно-мастильними матеріалами російських окупаційних військ, які перебувають на території України. Про це у п’ятницю, 15 березня, сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в коментарі Українській правді.

За його словами, мова йде як про сховища, так і про виробничі потужності об’єктів, які працюють на забезпечення російської армії.

“Кожен такий інцидент, який виводив з ладу деякі підприємства за останні тижні чи місяці, збиває темп постачання  паливно-мастильними матеріалами зокрема окупаційного угрупування в Україні. І дає додатковий час і можливості для наших сил оборони, допомагає врятувати життя цивільних українців. Танки без палива не їдуть”, – сказав він. 

Представник ГУР додав, що атаки на НПЗ РФ будуть продовжені. 

Нагадаємо, що 13 березня стало відомо про смерть топменеджера Лукойла Віталія Робертуса. РосЗМІ повідомили, що топменеджер помер внаслідок вибухів на нафтопереробному заводі у місті Кстово Нижньогородської області РФ.

Удари по НПЗ: в Росії вже дорожчає бензин

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button