Україна

В Грузії Саакашвілі чекає в’язниця, де він мучив людей і де ґвалтували ув’язнених чоловіків, – грузинський політик

В Грузії, як і раніше, розраховують на екстрадицію Михайла Саакашвілі, незважаючи на те, що він був висланий до Польщі за процедурою реадмісії. Про це в ефірі телеканалу «Прямий» заявив колишній міністр Грузії з врегулювання конфліктів під час першого президентського терміну Саакашвілі Георгій Хаїндрава.

Михайло Саакашвілі

«Це звичайний злочинець, політичний злочинець, і тут кілька процесів триває. Значить, хтось може в ілюзії жити. Заради Бога! Це справа особиста», – сказав грузинський політик.

Хаїндрава заперечив думку, що в Грузії вже не сподіваються на екстрадицію третього президента країни.

«У Грузії на нього чекає в’язниця, в якій він мучив людей. В якій ґвалтували ув’язнених чоловіків. Ласкаво просимо», – сказав він.

У той же час він сумнівається, що Польща здійснить екстрадицію Саакашвілі.

«У нього там друзі в Польщі, Саріуш-Вольський і його партія. Тому за ним доглянуть там. Його знають в Голландії. Проблем у нього не буде. Я хочу привітати Україну, що вона позбулася цього нариву», – заявив Хаїндрава.

Раніше повідомлялося, що колишній губернатор Одеської області Саакашвілі заявив, що має намір найближчим часом повернутися в Україну.

Нагадаємо, 12 лютого Михайла Саакашвілі депортували до Польщі. «Сьогодні, 12 лютого, військовослужбовці Держприкордонслужби спільно з представниками Міграційної служби та Національної поліції довели до Михайла Саакашвілі рішення компетентного органу про його повернення до країни попереднього перебування (Польщі — ред.). У відповідності до наведених судових рішень дана особа перебувала на території України незаконно, а тому із дотриманням усіх юридичних формальностей була повернута до країни, звідки прибула, порушуючи вітчизняне законодавство», – зазначив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

Back to top button