Україна

В енергосистемі України знову виник дефіцит


В енергосистемі України знову виник дефіцит

Температура повітря нижче прогнозованої, тому вже зранку споживання перевищує прогнозоване на 2,7%. Це еквівалентно роботі двох додаткових блоків ТЕС.

В Україні через похолодання зросло споживання електроенергії, що призвело до дефіциту у енеросистемі. Про це повідомило Укренерго у четвер, 7 грудня.

“Сьогодні похолодання збільшило споживання. Це призвело до виникнення дефіциту в енергосистемі. З 11 до 19:00 для збалансування енергосистеми буде застосовано аварійну допомогу зі Словаччини, Румунії, Польщі”, – йдеться в повідомленні.

Вказано, що сьогодні температура нижче прогнозованої, тому вже зранку споживання перевищує прогнозоване на 2,7%. Це еквівалентно роботі двох додаткових блоків теплових електростанцій.

“Але на електростанціях наразі немає вільних потужностей. На деяких блоках теплоелектростанцій тривають ремонтні роботи, а  сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні”, – зазначили енергетики.

Водночас ліміти споживання електроенергії не запроваджувались, графіки відключень не вводилися та не прогнозуються.

Також повідомляється, що сьогодні через бойові дії та з інших причин без світла залишається 408 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Через технічні порушення є знеструмлені споживачі в Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Нагадаємо, у листопаді в енергосистемі України спостерігався дефіцит два дні поспіль. Довелося залучати аварійну допомогу від країн ЄС.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button