Україна

В енергосистемі складна ситуація – Укренерго


В енергосистемі складна ситуація - Укренерго

Збільшення споживання електроенергії через похолодання може спричинити дефіцит, попередили енергетики.

Станом на ранок у вівторок в енергосистемі України склалася складна ситуація. Про це повідомляє Укренерго 5 грудня.

“Сьогодні температура вже зранку нижче, ніж вчора. Відповідно рівень споживання зростає. Також на рівень споживання впливає поступове відновлення енергопостачання споживачам в західному регіоні, які були знеструмлені негодою. Це може призвести до дефіциту електроенергії в системі”, – йдеться у повідомленні.

Енергетики закликають українців ощадливо споживати електроенергії для підтримки балансу в енергосистемі. Разом з тим диспетчерський центр Укренерго поки що не прогнозує протягом доби дефіциту в енергосистемі. Ліміти споживання не запроваджувались. Графіки відключень не вводилися та не прогнозуються.

За минулу добу з технічних причин в аварійний ремонт виведено ще один блок на тепловій електростанції. Разом з тим було продовжено термін ремонту ще на двох блоках різних електростанцій. Натомість два блоки повернулись в роботу після ремонту. 

Сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні.

Сьогодні у Львівській області триває відновлення енергопостачання споживачів, що були знеструмлені через негоду 3 грудня. У регіоні вже більше доби без світла 31 населений пункт.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається ще 436 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Експорт електроенергії сьогодні відсутній. А імпорт здійснюється в вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови. Загальний обсяг 202 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 120 МВт.

Напередодні стало відомо про відключеня п’яти блоків на теплових електростанціях в різних регіонах. Також одна з теплоцентралей на півдні зупинила роботу через пошкодження при обстрілі.

Також повідомлялося, що в Україні перевіряють ТЕС через аварійні ремонти. Днями в ремонт вийшли відразу сім енергоблоків. Держенергонагляд встановить причини.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button