Україна

В двір заступника глави Офісу Президента кинули коктейль Молотова: зловмисника затримано

Сьогодні близько 4 години ранку в Дарницькому районі Києва, оперативники Нацполіції та СБУ затримали чоловіка, який кинув пляшку з легкозаймистою сумішшю у двір будинка заступника Голови Офісу Президента України, відповідального за напрямок європейської інтеграції. Про це 1News повідомила прес-служба Офісу Президента.

Встановлено, що зловмисник – 25-річний чоловік без постійного місця роботи та проживання. Родом із селища Косарі, Кам’янського району Черкаської області.

Він розповів, що на одному з сайтів оголошень про роботу знайшов повідомлення про замовлення на підпал будинку невідомої йому особи. З його слів, адресу потерпілого та вказівки від замовника  він отримував через месенджер «Telegram». Обіцяли заплатили 4 тисячі доларів США після того, як інформація про напад на будинок посадовця з’явиться у ЗМІ. Мотиви замовника йому не відомі.

Наразі Кіберполіція та інші оперативні служби працюють над встановленням особи замовника злочину. Правова кваліфікація події – ч. 2 ст. 194  Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу).

Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення підозри затриманому.

За даними ЗМІ, мова йде про заступника глави Офісу Президента Ігоря Жовкву.

Поліція зазначає, що внаслідок події ніхто не постраждав.

Нагадаємо, 22 вересня вранці у селі Лісники під Києвом стріляли в автомобіль першого помічника Президента Сергія Шефіра. Було поранено водія. Оголошений план перехвату нападників.

Президент Володимир Зеленський вважає, що цей замах є “привітом йому самому“.

Заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін вже заявляв, що Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США надасть українським правоохоронцям допомогу в розслідуванні замаху на першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра.

Back to top button