Україна

В ДПСУ прокоментували заяви Лукашенка про “перекидання Іскандерів”


В ДПСУ прокоментували заяви Лукашенка про перекидання Іскандерів

Речник ДПСУ Андрій Демченко назвав слова білоруського диктатора підіграванням агресивній риториці Кремля.

Держприкордонна служба України не фіксує перекидання або нарощування військової техніки й особового складу білоруської армії поряд кордону з Україною. Про це заявив речник ДПСУ полковник Андрій Демченко в коментарі для Української правди.

“Я не виключаю того, що Білорусь може здійснювати переміщення якихось підрозділів, але це може бути більше в незначній кількості і для нагнітання ситуації”, – пояснив він.

За його словами, це може відбуватися вглиб території Республіки Білорусь. ДПСУ сьогодні не відмічає переміщення чи нарощування техніки або особового складу білоруських збройних сил поблизу українського кордону.

Слова формального глави РБ Олександра Лукашенка про “перекидання реактивних систем Полонез і комплексів Іскандер до кордону з Україною” речник ДПСУ назвав підіграванням агресивній риториці країни-терористки, Росії.

Посадовець додав, що попри тиск Росії на режим Лукашенка щодо масштабнішої участі у цій війні, він має надію, у білорусів вистачить здорового глузду не піддатися тиску Кремля.

Сили оборони продовжують дії щодо укріплення лінії кордону та прикордоння з Білоруссю, щоб у разі повторення подій лютого 2022 року відбити нову атаку з території РБ, запевнив полковник,

Нагадаємо, Олександр Лукашенко віддав вказівки на посилення угруповання військ на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках. Зокрема реактивні системи Полонез і комплекси Іскандер, отримали завдання на здійснення маршів у призначені райони.

У повітряному просторі Білорусі не було українських дронів – Гаюн

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 5 =

Back to top button