Світ

У США подорожчала вакцина від коронавірусу

У США подорожчала вакцина від коронавірусу

Фото: Unsplash

Ціни на вакцину від COVID-19 злетіли

З початку осені число хворих коронавірусом у США почало швидко зростати і вже майже досягло показників першої хвилі, що прокотилася навесні 2020 року.

У США ціни на вакцину від коронавірусу різко зросли. За дві дози вакцини Pfizer і Moderna Центр з контролю і профілактики захворювань (CDC) США платить більше 80 доларів. Про це у п’ятницю, 29 вересня, пише Newsweek.

Зазначається, що влітку 2020 року CDC купував вакцину Pfizer за ціною 19,50 доларів за дозу і вакцину Moderna по 15,25 доларів за дозу. ТОді CDC закупив по 100 млн кожної вакцини.

Вже влітку 2022 року CDC закупив 66 млн доз вакцини Moderna за ціною 26,36 доларів за дозу і 105 млн доз вакцини Pfizer за 30,48 доларів за дозу. Зараз вони знову подорожчали. 

Видання зазначило, що влітку міністр охорони здоров’я і соціальних служб Ксав’є Бесерра направив лист компаніям Moderna і Pfizer, в якому просив встановити на препарат “розумну ціну, що відображає прибуток, отриманий завдяки інвестиціям уряду США”. 

У той же час, повідомляється, що Мoderna розглядає можливість підвищення цін на свою вакцину проти COVID-19 до 110-130 доларів за дозу.

Перед цим адміністрація Байдена заявляла, що федеральні кошти більше не будуть використовуватися для закупівлі вакцин від коронавірусу. Вони будуть закуповуватися на комерційній основі.

Нагадаємо, 5 травня Всесвітня організація з охорони здоров’я оголосила про закінчення пандемії Covid-19. А 1 липня в Україні скасували карантин через Covid-19. Останні кілька тижнів МОЗ реєструє поступове зростання захворюваності на коронавірусну хворобу в Україні. В середньому у тиждень фіксується по 2-2,5 тисячі випадків Covid-19.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button