Україна

В деяких регіонах України прогнозують до 14 градусів морозу


В деяких регіонах України прогнозують до 14 градусів морозу

Температура вночі в північних і більшості західних областей 5-10° морозу, на північному заході країни – до 14° морозу

В Україні у вівторок, 5 грудня, на заході та півночі буде прохолодно, вночі до -14°. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Опадів не передбачається, на дорогах місцями ожеледиця, вітер переважно південно-східний, 5-10 м/с.

Зазначається, що температура вночі в північних і більшості західних областей 5-10° морозу, на північному заході країни до 14° морозу, удень 0-5° морозу; на решті території вночі 1-6° морозу, удень від 2° морозу до 3° тепла, у Криму та на півдні Одещини 3-8° тепла.

У Києві у вівторок також без опадів, місцями ожеледиця. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 5-7°, удень 0-2° морозу.

За інформацією Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського, у столиці 5 грудня найвища температура вдень була 14,7° у 2008 р., найнижча вночі -19,3° у 1902 р.

У середу, 6 грудня, у Рівненській, Житомирській, Хмельницькій, Вінницькій, Чернівецькій та Одеській областях очікується невеликий сніг (в Одеській області вдень із дощем); на решті території без опадів. Температура в західних і північних областях уночі 4-9° морозу, на Львівщині та в північно-східних областях місцями 10-15°, на решті території 1-6° морозу; удень від 3° морозу до 2° тепла, на крайньому півдні 1-6° тепла. Вітер південно-східний, східний, 5-10 м/с. На дорогах, крім південної частини, місцями ожеледиця.

У Києві 6 грудня без опадів, вітер південно-східний, східний, 5-10 м/с. Температура вночі 4-6°, удень 1-3° морозу.

Нагадаємо, днями у західних областях через негоду були знеструмлені майже 500 населених пунктів.

ЯК повідомлялося, на початку грудня та у середині місяця на українців чекають морози. Проте після 20 грудня температура повітря почне поступово підвищуватися і ближче до Різдва та Нового року в країні можлива відлига.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button