Україна

В Держприкордонслужбі повідомили, чи готові до удару з півночі


В Держприкордонслужбі повідомили, чи готові до удару з півночі

На півночі країни створено сотні кілометрів протитранспортних ровів і зведено сотні кілометрів різного роду парканів.

Українські інженерні групи прикордонних загонів, які несуть службу на півночі нашої країни, щоденно здійснюють роботи з укріплення лінії на кордоні з Білоруссю. Про це у четвер, 26 жовтня, заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час телемарафону.

“Ситуація інша, ніж це було 24 лютого минулого року. Кордон постійно укріплюється. Я можу говорити за підрозділи Державної прикордонної служби – наші інженерні групи прикордонних загонів, які несуть службу і охороняють та оборонять кордон з Білоруссю, щоденно проводять роботи по укріпленню лінії кордону”, – повідомив він.

Демченко уточнив, що роботи ведуться по всьому кордону з Білоруссю протяжністю майже 1100 кілометрів. І на сьогодні створено сотні кілометрів і протитранспортних ровів, зведено сотні кілометрів різного роду парканів.

“Це також і знищення всіх можливих шляхів, які йдуть через державний кордон. І на додачу до цього – це фортифікаційне облаштування кордону, а також прикордоння. Зокрема, це сотні різних позицій (вогневі позиції, бліндажі, укриття, траншеї і окопи) для того, щоб наші воїни мали можливість відбивати будь-яку атаку, якщо така відбудеться повторно з цього напрямку. І на додачу звісно – це мінування місцевості підрозділами Збройних сил України на найбільш загрозливих напрямках”, – додав Демченко.

Нагадаємо, Наєв розповів про нові мобільні вогневі групи ППО на півночі України.

Наєв показав тренування українських військових

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button