Україна

В «Борисполі» зупинили літак з колишнім посадовцем «ПриватБанку»: йому підготували підозру

В аеропорту «Бориспіль» співробітники Національного антикорупційного бюро України за допомогою Державіаслужби зупинили літак з екс-посадовцем «ПриватБанку». Про це 1News повідомила прес-служба НАБУ.

Зазначається, що Генпрокурор погодила повідомлення про підозру колишньому заступнику голови правління ПриватБанку у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України.

За оперативною інформацією, екс-посадовець планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра.

«Завдяки зусиллям керівника групи детективів та Директора НАБУ, які звернулися до Державіаслужби, літак здійснив посадку в аеропорту «Бориспіль», де розпочато проведення невідкладних слідчих дій», – говориться у повідомленні.

За даними ЗМІ, мова йде про колишнього заступника голови правління «ПриватБанку» Володимира Яценка.

Оновлено о 16:36: Генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що фігуранту справи “ПриватБанку”, який намагався втікти, вдалося дізнатися про підозру через “злив” інформації з Офісу Генпрокурора.

“Ми з вами вже звикли до того, що іноді чіткі плани правоохоронців «зливаються», що стане темою, я впевнена, окремого розслідування цього разу. Коло осіб, що були проінформовані про кількість підозр, підписаних мною, дуже вузьке. Це не завадило пану, який в той час працював першим заступником Голови правління «Приватбанку», в якийсь дивовижний спосіб замовити чартерний рейс до Відня, перебуваючи в Дніпрі. Завдячуючи нашим спільним діям, літак здійснив посадку в Борисполі”, – зазначила Генпрокурор.

Back to top button