Україна

В Авдіївці шукають дітей, яких ховають від евакуації


В Авдіївці шукають дітей, яких ховають від евакуації

Була нагода, коли сім’я підговорила мешканців цілої вулиці надати неправдиву інформацію – нібито вони разом із дитиною вже виїхали.

В Авдіївці Донецької області поліцейські намагаються розшукати чотирьох дітей, яких батьки ховають від примусової евакуації, і які досі перебувають під щоденним вогнем з боку загарбників. Про це у суботу, 8 квітня, повідомляє поліція Донецької області.
 
“Двох дітей уже розшукали і зараз умовляють родину евакуюватися. Крім того, під час нового рятувального рейсу правоохоронці вивезли подружжя зі 100-річного будинку та відвідали волонтерський пункт, який підтримує життя мешканців Авдіївки”, – розповіли в поліції.
 
Правоохоронці зазначають, що часто батьки ховають своїх дітей, дурять поліцію та відмовляються залишати Авдіївку.
 
“Поліція вмовляє дорослих виїхати і пояснює, що ніхто не розлучатиме їх з малюками, адже евакуація дітей відбувається лише разом із рідними або одним із них. Завершується операція з порятунку вивезенням сім’ї в безпечне місце та організацією допомоги для неї”, – пояснили правоохоронці.
 
На цей раз намагаються вивезти з міста дворічного Єгора та його старшу сестру-шестикласницю.
 
“Незважаючи на щоденні обстріли, їхні батьки вважають за краще залишатися вдома. Поліцейські роз’яснили дорослим їхні права та обов’язки щодо дітей та механізм обов’язкової евакуації. Сім’ї дали час на збір речей та поінформували, що влада забезпечить їх усім необхідним. Поліція закликає батьків не дати дітям загинути та погодитися на виїзд”, – зазначили правоохоронці.
 
У вівторок, 4 квітня 2023 року, під головуванням віце-прем’єр-міністра Ірини Верещук відбулося засідання координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану. Члени штабу одноголосно підтримали рішення Донецької ОВ про оголошення обов’язкової евакуації дітей із 21 населеного пункту.
 
Війська РФ вночі обстрілювали Авдіївку та завдали авіаудару місцевим коксохімічним заводом.
 
Раніше росіяни вбили п’ятьох жителів Донеччини: двох в Олексієво-Дружківці, двох у Бахмуті та одного в Сергіївці. Ще дев’ятеро людей в області отримали поранення.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button