Цікаве

Виявлено нову руду з раніше невідомим елементом

Виявлено нову руду з раніше невідомим елементом

Фото: Live Science
Ніобобаотит

Руду знайдено на родовищі Баян Обо у Внутрішній Монголії (Китай) командою з Національного університету Сінгапуру (NUS). Він складається з ніобію, барію, заліза і хлориду.

Китайські вчені натрапили на руду, про яку раніше нічого не було відомо. Про це пише Live Science.

Матеріал назвали ніобобаотит. Його унікальність в тому, що він містить один рідкоземельний елемент – ніобій. Це – цінний метал, що діє як надпровідник. Дослідники вважають, що відкриття може здійснити революцію в акумуляторній технології.

“Ніобій є світло-сірим металом, який нині використовується в основному у виробництві сталі, яку він зміцнює без значного збільшення ваги. Дані Королівського хімічного товариства свідчать про те, що ніобій також використовується для виготовлення інших сплавів, наприклад, його можна знайти в прискорювачах частинок та іншому передовому науковому обладнанні. Основний інтерес учених зосереджений на тому, що метал є надпровідником за низьких температур”, – додали вчені.

За їх словами, ніобобаотит – це 17-й новий тип руди, виявлений на родовищі Баян Обо. Він входить до списку 150 нових матеріалів, виявлених у регіоні.

Нагадаємо, раніше у Південній Кореї двірник знайшов в сміттєвому баку сім золотих злитків.

В Австралії виявили величезні золоті самородки

 

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button