Україна

Стала відома сума збитків через обстріли Курахівської ТЕС


Стала відома сума збитків через обстріли Курахівської ТЕС

Розраховані збитки стануть підставою для стягнення з Росії всієї шкоди, заподіяної навколишньому середовищу України.

Майже 1 млрд гривень склали збитки через російські обстріли території Курахівської ТЕС. Про це повідомила Донецька ОВА у суботу, 20 квітня.

Вказано, що Державна екоінспекція в Донецькій області виконала розрахунки розміру шкоди, зумовленої засміченням земельних ресурсів Курахівської ТЕС унаслідок збройної агресії РФ.

“Сума завданих збитків земельним ресурсам території Курахівської ТЕС становить понад 986 млн гривень”, – йдеться в повідомленні.

Також інспекція виконала 10 розрахунків збитків за забруднення атмосферного повітря. Вон становлять понад 1 млн гривень.

Крім цього, зафіксовано 14 випадків засмічення земель Курахівської ТЕС нафтопродуктами і відходами від руйнувань унаслідок постійних російських обстрілів міста Курахове.

“Розраховані збитки й надалі мають стати підставою для стягнення з країни-агресора всієї шкоди, заподіяної навколишньому середовищу України”, – зазначили в ОВА.

Нагадаємо, станом на січень 2024 року збитки довкіллю через війну в Україні вже оцінюються у 2,2 трлн гривень. Такі дані озвучив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 3 =

Back to top button