Україна

Гуменюк: ЗСУ можуть взяти під вогневий контроль трасу через Армянськ


Гуменюк: ЗСУ можуть взяти під вогневий контроль трасу через Армянськ

Ворог відчуває, що незабаром може опинитися під дуже потужним вогневим контролем Сил оборони, і не почуваються там спокійно підкреслила речниця ОК Південь.

Траса М17 через Армянськ, якою росіяни постачають із Криму живу силу і техніку на материкову частину України, може опинитися під дуже потужним вогневим контролем Сил оборони. Про це в ефірі телемарафону сьогодні, 22 грудня, повідомила речниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк, пише Укрінформ.

“На Кримському півострові дійсно зосереджено накопичення і техніки, і живої сили, це відомий хаб, з якого ворог намагається живити свої підрозділи, які працюють на материковій частині України, і час від часу звідти їм вдається потроху підтягувати ці ресурси, хоча ця робота з оновлення людей і техніки для них надзвичайно складна. Тому що фактично єдина траса, яка дозволяє повноцінно використовувати себе для поповнення ресурсів – це М17 через Армянськ, бо всі інші містять в собі мости і неповноцінно функціонують. А М17, ворог відчуває, що дуже скоро може опинитися під дуже потужним вогневим контролем Сил оборони. Вже і зараз вони не почуваються там спокійно”, – повідомила Гуменюк.

Речниця додала, що цей напрямок використовується росіянами і для гуманітарного забезпечення півострова, оскільки на ньому зосереджено потік цивільного транспорту росіян. 

Раніше Гуменюк пояснила паузу РФ у масовому застосуванні ракет

Гуменюк: Росія вивчає й виснажує українську ППО

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button