Україна

В АМКУ очікують падіння цін на бензин в Україні

Антимонопольний комітет України (АМКУ) очікує очікує на суттєве падіння цін на бензин і дизпаливо в зв’язку з найбільшим обвалом цін на нафту на 30%, який стався 9 березня, інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу АМКУ.

Варто зауважити, що 9 березня ціни на нафту зазнали найсильнішого обвалу з 1991 року — на 30%.

«Зрозуміло, що очікувати на таке ж стрімке падіння цін на АЗС не доводиться — адже між сирою нафтою і автомобільним баком є сила-силенна ланок — транспортування, переробка, знову транспортування, АЗС тощо. Однак і практика негайного підвищення цін на бензин у випадку подорожчання нафти і дуже повільного зниження цін після здешевлення сировини теж має місце», — зазначають в АМКУ.

Додамо, що таке відбувається не лише в Україні — найкрупніші конкурентні відомства світу теж борються з такими проявами.

«Ми маємо намір прискіпливо вивчати динаміку цін на ринку роздрібної торгівлі нафтопродуктами. Адже ціну не лише на сиру нафту, але й на крупний опт бензину та дизпалива очікує суттєве падіння. І рівень роздрібних цін має корелюватися зі змінами факторів, які впливають на їх формування», — наголосили у відомстві.

 

 

 

 

Back to top button