Україна

В аеропорту «Одеса» відкрили нову злітно-посадкову смугу

16 липня о 9:00 прийняла свій перший рейс нова злітно-посадкова смуга аеропорту Одеса. Рейс PQ107 Київ (Бориспіль) – Одеса виконала українська авіакомпанія SkyUp Airlines. Про це повідомляє кореспондент ЦТС, який був присутній на борту літака Boeing 737-800, що приземлився в Одесі.

З відкриттям даної ЗПС, яка сертифікується по категорії ICAO 3A, аеропорт стане «всепогодним», тобто зможе приймати рейси практично при будь-яких погодних умовах.

Також нова смуга дозволить приймати широкофюзеляжні судна, включаючи Boeing 767, Airbus A330, а в перспективі – Boeing 777 і 787.

Як відомо, напередодні аеропорт не обслуговував рейси протягом півтори доби для того, щоб підготуватися до прийому рейсів на нової ЗПС.

Це перша злітно-посадкова смуга, побудована в Україні за останні 10 років. Смуга РД1, яка обслуговувала злети і посадки до цього, була побудована в 1961 році.

Нагадаємо, що в червні Одеський аеропорт прийняв перший рейс на новому пероні S площею 40 тис. кв. м, розташованому безпосередньо вздовж нового терміналу. Він налічує 8 місць-стоянок для повітряних суден. Шість з них, згідно з класифікацією ICAO, мають маркувальний тип «C», дві – тип «D». Разом з новим пероном в експлуатацію була введена також нова рульова доріжка С3, що з’єднує діючу злітно-посадкову смугу РД1 з новим пероном.

Back to top button