Україна

В 2,5 рази зросла кількість велосипедистів у Києві

Кількість велосипедистів у Києві під час карантину зросла більш ніж у 2,5 рази у порівнянні з весною 2019 року, передає 1NEWS з посиланням на пресслужбу організації.

Такий висновок засвідчили результати підрахунку велосипедистів, який активісти громадської організації «U-Cycle» провели 22 квітня.

Протягом двох годин у вечірній час пік волонтери рахували велосипедистів на 23-х перехрестях, що розташовані на радіальних маршрутах від центру до спальних районів Києва. Таким чином фіксувалися саме ті люди, які користуються велосипедом для своїх ділових поїздок, а не лише для відпочинку.

– Ми закликаємо Віталія Кличко та комунальну корпорацію «Київавтодор» запроваджувати прогресивні практики і облаштувати тимчасові велосмуги на всіх вулицях, по яких проходять магістральні веломаршрути, зазначені у Велоконцепції Києва. Зараз ми маємо спільну нагоду створити зв’язну мережу велоінфраструктури та підвищити безпеку руху у місті!, – закликають у «U-Cycle».

В організації зазначають, що оскільки громадський транспорт зараз працює у обмеженому режимі, то велосипед на період карантину став одним із варіантів безпечного пересування.

 

 

 

 

Back to top button