Україна

В 11 регіонах України почалася посівна – Шмигаль

В 11 регіонах України почалася посівна - Шмигаль

Фермери почали сіяти зерно, незважаючи на війну

Український уряд закликає підприємців працювати, аби утримати економіку країни.

 

В 11 областях України стартувала посівна. Влада відкрила доступ аграріям до безвідсоткових кредитів і вживає заходів для зниження цін на пальне. Про це у п’ятницю, 25 березня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у відеозверненні.

 

Так, глава уряду зазначив, що бізнес має працювати, щоб утримати економіку країни у воєнний час.

 

Крім того, Шмигаль розповів, що завдяки прийнятому напередодні Верховною Радою закону зараз в Україні найшвидша у світі митниця, оскільки документом прибрали ПДВ та мито на ввезення товарів. Також керівництво країни спростило ввезення гумдопомоги: прискорило заповнення декларації і скасувало отримання додаткових документів від влади регіонів.

 

Прем’єр анонсував, що прифронтові міста будуть забезпечені безоплатними продуктами, які вже закуповуються для роздачі людям.

 

Зрештою, він розповів про передчасну виплату пенсій за квітень, уточнивши, що протягом 25-27 березня буде нараховано та виплачено пенсій у шести областях на загальну суму 8,8 млрд грн. Спочатку кошти отримають жителі Луганської та Чернігівської областей, потім – Сумської, Херсонської, Миколаївської та Київської.

 

Як повідомлялося, українські аграрії забезпечені добривами до посівної на 84%, найгірші справи з паливом для сільгосптехніки.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button