Україна

Підсумки 14.10: Заборона УПЦ МП і штурм Куп’янськаСюжет


Підсумки 14.10: Заборона УПЦ МП і штурм Куп янська

РФ намагається оточити Куп’янськ – Сирський; Нардеп: Понад 80% українців хочуть заборони УПЦ МП. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

У ЗСУ назвали напрямок, де інтенсивно наступає РФ

Начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що війська РФ збільшили інтенсивність своїх наступальних дій на Лимано-Куп’янському напрямку. Сили оборони минулої доби ліквідували там 206 окупантів.

Озвучено втрати РФ на Таврійському напрямку

Речник об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун розказав, що за добу на цьому напрямку знищено близько 800 окупантів. 

Штупун зазначив, що загалом на Таврійському напрямку втрати РФ збільшуються з кожною добою.

РФ намагається оточити Куп’янськ – Сирський

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський розповів, що ситуація на Куп’янському та Лиманському напрямках останніми днями суттєво загострилась. Сирський додав, що росіяни здійснюють десятки атак силами штурмових груп за підтримки бронетехніки, веде щільний мінометний і артилерійський вогонь по позиціях Сил оборони. Проте українські бійці були готові до цього і дають гідну відсіч противнику.

Нардеп: Понад 80% українців хочуть заборони УПЦ МП

Народний депутат України, голова підкомітету з питань культурної політики Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Микола Княжицький заявив, що понад 80% громадян України хочуть заборонити УПЦ МП, і тому необхідно переконати політиків, що вони зобов’язані це зробити.

У Києві поховали першого міністра внутрішніх справ незалежної України

В суботу, 14 жовтня, у Києві попрощалися з першим міністром внутрішніх справ незалежної України Андрієм Василишиним. 

Прощання відбулося у Володимирському соборі. Поховали екскерівника МВС на Байковому кладовищі.

Лубінець: Ізраїль відкликав дозвіл на виїзд з Гази

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець прибув у суботу, 14 жовтня, щоб узяти участь у проведенні евакуації українських громадян, які перебувають у Секторі Газа, але за дві години до евакуації українців та іноземців із сектору Гази з незрозумілих причин МЗС Ізраїлю повідомили, що не гарантують безпеку і відкликають цей дозвіл.

На Закарпатті п’яний водій на смерть збив дівчинку

На Закарпатті поліція затримала п’яного водія, який за кермом BMW на смерть збив шестирічну дівчинку. 

Правоохоронці встановили, що 46-річний водій автомобіля марки BMW значно перевищив безпечну швидкість, не впорався з керуванням і з’їхав на узбіччя, яким в той час ішла дитина.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button