Україна

У Запоріжжі евакуювали людей через снаряди Іскандер, що не розірвалися


У Запоріжжі евакуювали людей через снаряди Іскандер, що не розірвалися

В результаті сьогоднішньої атаки по Запоріжжю, в одному з житлових районів міста впали касетні снаряди, що не розірвалися.

 

Увечері в суботу, 12 листопада, ворог ударив по Запорожжю ракетою Іскандер-К, вона впала, не розірвавшись. Про це заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко повідомив у Telegram.
 
Ракета була нашпигована 54 касетними снарядами. Вони не розірвалися та впали у Шевченківському районі міста поблизу шести багатоповерхівок.
 
Тимошенко зазначив, що касетні снаряди можуть розірватися будь-якої миті і здатні “прошивати” навіть бетонні конструкції.
 
“Ми вже почали евакуювати звідти людей. Частину жителів виїхали самостійно, частину ми вивозимо муніципальним транспортом до тимчасових центрів. Там людей годують і за потреби надають їм медичну допомогу. Зараз заплановано, що тимчасова евакуація триватиме до завтра”, – повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв у Telegram.
 
Нагадаємо, площа звільненої від російських окупантів території на півдні України склала вже понад три тисячі квадратних кілометрів. Вчора ще військові ЗСУ говорили про 260 звільнених квадратних кілометрів.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button