Україна

Ужгород з’єднають євроколією з Європою – Шмигаль


Ужгород з’єднають євроколією з Європою - Шмигаль

Це дасть можливість запустити пряме залізничне сполучення між Ужгородом і Віднем, Братиславою, Кошице, Будапештом, Прагою, Бухарестом, Дрезденом та Белградом.

Ужгород стає першим обласним центром України, який буде з’єднано євроколією з Європою. Про це у четвер, 11 квітня, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Сьогодні на Закарпатті започатковуємо проєкт будівництва європейської колії Чоп-Ужгород. Це дасть можливість запустити пряме залізничне сполучення між Ужгородом та Віднем, Братиславою, Кошице, Будапештом, Прагою, Бухарестом, Дрезденом та Белградом. Реалізація проєкту створить в Ужгороді транспортний хаб, який забезпечить зручну та швидку пересадку пасажирів між поїздами широкої колії та поїздами країн ЄС”, – йдеться в повідомленні прем’єра.

Зазначається, що будівництво цієї євроколії фінансуватиметься за рахунок грантових коштів ЄС, які Укрзалізниця отримала в межах програми Connecting Europe Facility.

“У найближчому майбутньому плануємо за рахунок коштів ЄС реалізувати аналогічні проєкти зі Львова та Чернівців”, – додав Шмигаль.

Нагадаємо, що в березні почав курсувати потяг Чоп-Прага. Рейси виконує чеський перевізник RegioJet, із яким уклала контракт Укрзалізниця.

Укрзалізниця запустила онлайн-продаж квитків в Угорщину

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button