Україна

УЗ повідомила про рекорд у перевезенні пасажирів і найпопулярніший поїзд


УЗ повідомила про рекорд у перевезенні пасажирів і найпопулярніший поїзд

До пікового сезону перевезень залізничники готувалися заздалегідь: запущено нові маршрути, перерозподілено рухомий склад, щоб найбільш місткий ефективно працював саме на найбільш популярних маршрутах.

Укрзалізниця перевезла впродовж червня 2,5 млн пасажирів, що на 18% більше, ніж минулого червня, а в неділю, 30 червня, залізничники встановили рекорд з початку повномасштабного вторгнення (не враховуючи періоду масової евакуації) – 100 000 пасажирів за добу. Про це в понеділок, 1 липня, повідомила пресслужба УЗ.

“До пікового сезону перевезень залізничники готувалися заздалегідь: запущено нові маршрути (особливо на соціально значущих напрямках, куди на відпочинок та лікування прямують діти з усієї країни), перерозподілено рухомий склад, щоб найбільш місткий ефективно працював саме на найбільш запитуваних маршрутах. Для посилення міжнародного сполучення організовані пересадкові маршрути (як Львів – Рава-Руська – Варшава), значну роль відіграв також розвиток станції Чоп як хаба для подорожей з України до Будапешта та Відня і відповідне призначення поїздів у цьому сполученні”, – розповідають в Укрзалізниці.

Повідомляється про важливість роботи з польськими залізничниками для збереження стикування українських поїздів, які прямують до Хелма (у звʼязку з ремонтом польської ділянки залізниці).

“У результаті домовленостей пересадкові сполучення були збережені по станції Дорохуськ. Тож пропозицію місць у напрямку Польщі вдалось відстояти й не скорочувати. Такий підхід забезпечив рекордні результати: минулого місяця в міжнародному сполученні подорожувало майже 210 тис. пасажирів, що на 29% більше показника червня 2023 року”, – йдеться далі в повідомленні.

Укрзалізниця назвала найпопулярнішим поїздом червня 2024 року – №128 Запоріжжя – Львів: за місяць скористалися 65 426 пасажирів

А найпопулярнішими сполученнями традиційно залишаються:
Київ – Львів та Львів – Київ;
Харків – Київ;
Дніпро – Київ.

Раніше Укрзалізниця повідомила  про значне зростання обсягів пасажирських перевезень. Беззаперечним лідером став маршрут Київ – Чоп, пасажиропотік на якому за рік зріс на 221%, повідомили в Укрзалізниці.

УЗ б’є рекорди за кількістю перевезених на експорт вантажів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × 5 =

Back to top button