Україна

Ускладнення коронавірусу – у дівчинки почали відмовляти руки та ноги – 1News


Facebook / Перше територіальне медичне об’єднання міста Львова

Імунна система почала сприймати клітини спинного мозку як чужорідні

У Львові 11-річна дівчинка перехворіла коронавірусом і після цього в неї почали відмовляти руки та ноги. Дитина два тижні була у реанімації. Про це повідомляє Дитяча лікарня Першого медоб’єднання Львова. 

Слід зазначити, що Соломія перенесла хворобу у легкій формі. У неї зафіксували лише втрату нюху та смаку. 

“Та вже за кілька тижнів у дитини почала сильно боліти голова і вона відчула затерпання та слабкість в ногах, а потім – в руках. За якийсь час Соломійка уже не змога втримати виделку. Дівчинку терміново госпіталізували одразу в реанімацію нашої Дитячої лікарні, де вона провела два тижні”, – йдеться у повідомленні. 

Як виявилось, у дівчинки був гострий поперечний мієліт у шийному відділі хребта та спастична тетраплегія з порушенням функцій тазових органів. Простими словами, у дитини було інфекційне захворювання спинного мозку, яке вражає рухову та чутливу здатність. Імунна система почала сприймати клітини спинного мозку як чужорідні. 

“На щастя, за два тижні в реанімації стан Соломійки вдалося стабілізувати. Ще місяць дитина лікувалася в неврологічному відділенні: займалася з реабілітологом, аби перешкодити знерухомленню суглобів, вона знову вчилася сидіти, а потім уже й ходити”, – йдеться у повідомленні.

Нині хвороба відступила і рухливість кінцівок відновлена. 

1News за темою: Відмирання частинок органів: У Львові врятували чоловіка з унікальним ускладненням коронавірусу


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button