Україна

Уряд затвердив стратегію деокупації та реінтеграції окупованого Криму

Київ планує моніторити порушення Росією прав і свобод людини та законних інтересів громадян України в окупованому Криму, а також вести облік завданих державі та громадянам збитків унаслідок збройної агресії Москви

Кабінет Міністрів затвердив план заходів щодо реалізації Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Криму.

План передбачає здійснення систематичного моніторингу та документування порушень Росією як державою-окупантом прав і свобод людини й законних інтересів громадян України та юридичних осіб в анексованому Криму, а також гуманітарного права, зокрема зміни державою-окупантом демографічного складу населення тимчасово окупованих територій, – інформує 1NEWS.

Також планується створити держустанову “Український національний центр розвитку миру” для збору доказової бази порушень Росії, пов’язаних з окупацією і збройною агресією, вести облік завданих державі, а також фізичним та юридичним особам збитків унаслідок збройної агресії Росії.

“Ми ухвалюємо комплексні документи, що містять докладні кроки деокупації, залучаємо до цього питання найкращих експертів та аналітиків з усього світу. Ми також працюємо з нашими партнерами і в рамках міжнародних організацій, щоб тема Криму постійно була на світовому порядку денному”, – заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button