Україна

Уряд затвердив склад Комісії з проведення аудиту діяльності НАБУ


Уряд затвердив склад Комісії з проведення аудиту діяльності НАБУ

Склад комісії сформовано на підставі пропозицій міжнародних організацій, які протягом минулих трьох років до проведення оцінки надавали Україні міжнародну технічну допомогу у сфері запобігання і протидії корупції.

На черговому засіданні Кабміну 3 вересня прийняли розпорядження “Про затвердження складу Комісії з проведення зовнішньої незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро”. Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов у вівторок, 3 вересня.

Зауважується, що склад комісії сформовано на підставі пропозицій міжнародних та іноземних організацій, котрі відповідно міждержавних угод протягом минулих трьох років до проведення оцінки надавали Україні міжнародну технічну допомогу у сфері запобігання і протидії корупції.

Зокрема, до складу увійшли юрист, ексзаступник генерального директора Служби внутрішньої безпеки Естонії, ексрадник голови Ради Werol Tehased AS Мартін Арпо; екскримінальний слідчий, юрист, менеджер програм Офісу генерального інспектора Поштової служби США та Міністерства транспорту США Роберт Вестбрукс; ексантикорупційний фахівець Глобальної операційної мережі органів боротьби з корупцією (GlobE Network) Тереза Герміона Кроньє.

Нагадаємо, директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос звільнив свого першого заступника Гізо Углаву.

У липні НАБУ завершило службове розслідування у справі про витік інформації. Дисциплінарна комісія почала складати висновок про наявність чи відсутність у діях працівника НАБУ дисциплінарного проступку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 + 16 =

Back to top button