Україна

Уряд запроваджує пільгове кредитування торгових мереж

Уряд запроваджує пільгове кредитування торгових мереж

Фото: kmu.gov.ua

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Це дозволить уберегти магазини від закриття, поповнити обігові кошти та проводити з українськими виробниками своєчасні розрахунки за продукти.

 

Кабмін вирішив підтримати українські торгові мережі, надавши можливість залучати пільгові кредити до 1 млрд. грн. терміном на 1 рік під 5%. Про це повідомляє Урядовий портал.

 

Зазначається, що це дозволить уберегти магазини від закриття, поповнити обігові кошти та проводити з українськими виробниками своєчасні розрахунки за продукти.

 

“Продовольчі мережі сьогодні фактично стали об’єктами критичної інфраструктури. Уряд тісно співпрацює з такими мережами, щоб у всіх містах та селах були продукти харчування, соціальні товари та речі першої необхідності”, – заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

За його словами, магазини можуть розраховувати на допомогу держави, оскільки влада усвідомлює низку форс-мажорів та проблем, з якими змушені були зіткнутися торгові мережі.

 

Раніше повідомлялося, що з метою стимулювання економіки України на час воєнного стану буде запроваджено пільгове кредитування для підприємців під 0%, а також заплановане масштабне дерегулювання та гарантування 100% вкладів громадян.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button