Україна

Уряд закликав жінок опановувати чоловічі професії


Уряд закликав жінок опановувати чоловічі професії

Дефіцит робочої сили в Україні відчувається на посадах водіїв вантажівок, автобусів або навіть тракторів, а також правоохоронців.

Внаслідок дефіциту працівників, викликаного мобілізацією, Україні потрібно перекваліфіковувати жінок на “чоловічі” професії адже державі бракує робочих рук. Про це у четвер, 6 червня, заявила міністерка економіки Юлія Свириденко на зустрічі з президенткою Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо, інформує Мінекономіки. 

“Мобілізація спеціалістів до Збройних сил стала викликом для української економіки. Тому зараз необхідно приділити більше уваги програмам перекваліфікації українців, які залишаються в тилу, на професії, які мають максимальний попит. Насамперед ідеться про жінок, які вже сьогодні опановують професії тілоохоронців, водіїв вантажівок, автобусів і тракторів”, – пояснила Свириденко. 

Міністерка наголосила, що перекваліфікація спеціалістів, разом з працевлаштуванням ветеранів – це головні виклики для уряду на ринку праці.

Вона додала, що ЄБРР розгляне можливість фінансово підтримати реалізацію відповідних програм перекваліфікації, як з боку держави, так і зі сторони українського бізнесу.

Дефіцит кадрів на ринку праці посилюється: вакансій стає все більше, кількість шукачів зменшується, тож конкуренція продовжує падати.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button