Україна

Уряд взяв в управління “Енергоатом”

Низка компаній, зокрема “Енергоатом”, “Укргідроенерго”, Нижньодністровська ГЕС та ще три ТЕЦ перейшли під управління Кабінету Міністрів за дорученням президента, повідомляє 1NEWS з посиланням на ЕП.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабміну 20 січня.

Під час виступу заступниця міністра енергетики Світлана Панаіотіді зазначила, що це рішення “стосується виконання Третього енергопакета ЄС у частині розмежування операторів системи передачі, виробників та постачальників електричної енергії”.

Віцепрем’єр-міністерка з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина зазначила, що це рішення стосується комплексного питання врегулювання передачі операторів розподілу на ринку електроенергії, а тому потребує консультацій. Зокрема, обговорення з Єврокомісією та Секретаріатом Енергетичного Співтовариства в контексті зобов’язань України щодо інтеграції до енергетичного ринку ЄС.

Також Мінекономіки, Міненерго та Мінфін  працюватимуть над передачею держкомпаній “Укренерго”, “Магістральні газопроводи України” та ДП “Оператор ринку” в управління Міненергетики.

“Ці рішення є вкрай важливими та сприятимуть подальшій інтеграції України до європейського співтовариства”, – коментує Шмигаль.

 

 

 

 

Back to top button