Україна

Уряд виділив 792 млн грн на зміцнення обороноздатності: на що саме


Уряд виділив 792 млн грн на зміцнення обороноздатності: на що саме

Ці додаткові кошти розподіляються військовими підрозділами на дуже нагальні потреби, підкреслив прем’єр.

Уряд виділив з резервного фонду держбюджету 792 млн грн на зміцнення обороноздатності. Про це сьогодні, 16 січня, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Ці додаткові кошти розподіляються військовими підрозділами на дуже нагальні потреби. На закупівлю боєприпасів, тепловізорів, дронів. Ідеться про додаткове фінансування для кожної бригади (пропорційно до сплаченого у грудні ПДФО)”, – повідмомив прем’єр.

Представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив докладніше про призначення вищезгаданої суми: Міністерству оборони – 657 млн. гривень (з них для Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту – 10,7 млн. гривень); Головному управлінню розвідки Міністерства оборони – 10 млн. 524 тис. гривень;  Міністерству внутрішніх справ – 100 млн. 769 тис. гривень (з них для Національної гвардії – 62,5 млн. гривень та Адміністрації Державної прикордонної служби – 38 млн. 269 тис. гривень); Службі безпеки України – 23,8 млн. гривень.

Раніше повідомлялося, що зрезервного фонду виділяють додаткові майже 2,5 млрд грн для будівництва інженерно-технічних і фортифікаційних споруд.

Нагадаємо, протягом останніх місяців фортифікаційне обладнання смуг оборони Державного кордону України у Північній операційній зоні збільшено на 63 %.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button