Україна

Уряд спростив перетин кордону з Кримом

Тепер українці, які живуть на окупованій території та втратили реєстраційний документ на авто, мають можливість перетнути лінію розмежування на цьому авто на підставі копії реєстраційної картки

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка дозволяє громадянам України, зокрема тим, хто проживає на тимчасово окупованих територіях, перетнути КПВВ в напрямку підконтрольної українській владі території на своєму транспорті без техпаспорта.

Про це інформує 1NEWS.

Як зазначено у пояснювальній записці, тепер українці, які живуть на окупованій території та втратили реєстраційний документ на авто, мають можливість перетнути лінію розмежування на цьому авто на підставі копії реєстраційної картки. Ця копія видається територіальним органом з надання сервісних послуг МВС за місцем звернення власника.

Також до постанови № 367 “Про затвердження Порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї” (від 4 червня 2015 року) додається пункт про те, що перетин пункту пропуску на транспортному засобі можна здійснити за наявності реєстраційного документа, а для водіїв, які не є власниками транспорту — за наявності довіреності на право керування (завіреної відповідно до українського законодавства).

Постанова набирає чинності через 30 днів з дня публікації.

Джерело: Суспільне

Back to top button